Heel wat dieren op Hof & Huis

Buitenmensen zijn dierenvrienden. En dat weten we maar al te goed. We zorgen er dan ook voor dat jullie en jullie eventuele honden een leuke dag kunnen beleven. We zorgen voor een groot en gevarieerd aanbod zodat iedereen aan zijn trekken komt. Goeie samenwerkingen met Hondenbar en Woef, de kinderboerderij van Torhout, het neerhofdierenfestival, de organisatie van de Torhoutse paardenmarkt en de keuring van de Hampshire Down Schapen zorgen ervoor dat je ogen tekort komt en dat de tuinbeurs een nog veel rijkere ervaring wordt.

Hof & Huis & Hond

Het prachtige Provinciedomein d’Aertrycke is de locatie voor de éénendertigste editie van het tuinevenement Hof & Huis. Een tuinbeleving voor gans het gezin, dus ook de hond. Het is de éérste tuinbeurs in Vlaanderen die zich uitroept als hond vriendelijk  tuinevenement. Wij van de hondenbar on tour gaan ervoor zorgen dat de hond ook zijn of haar beleving heeft.  Het is een primeur voor West-Vlaanderen dat we het belevingsconcept uitrollen voor baasje en hond. Zo is er een hondenbar voor de hond, een selfie box voor baasje en hond en zelfs een hondenspeeltuin. Het blijft een grootse tuinbeurs met kleine attenties voor de hond, voor deze editie komt er dus een H bij: Huis & Hof & Hond

Hampshire Down Schapen

Het is een jaarlijkse traditie geworden tijdens Hof & Huis: de keuring door een internationaal erkende jury van de Hampshire Down Schapen. Op pinksterzondag 19 mei geniet je van de verschillende aspecten van de keuring vakkundig becommentarieerd door Geert Dehaese die al jaren op geanimeerde wijze de bezoeker wegwijs maakt in alles wat met de schapenkeuring te maken heeft.  Zelfs al ken je er als leek niets van, je gaat met heel wat schapenkennis naar huis. 

Kinderboerderij d'Oude Smelterij

Ook de kinderboerderij d'Oude Smelterij uit Torhout is aanwezig  (enkel op vrijdag) en geeft je de kans om kennis te maken met dieren. Ze zorgen voor animatie die door jong en oud fel gesmaakt wordt. Vind je het leuk om schapenlammetjes te knuffelen, kom dan zeker op vrijdag langs.

Neerhofdierenfestival

Twee jaar terug waren ze er ook al bij en ook dit jaar zijn ze van de partij. Ze presenteren op een heel specifieke manier een ruim overzicht van heel wat neerhofdieren. De meeste zijn aaibaar... voor wie dat leuk vindt.

En uiteraard maken we heel graag reclame voor hun neerhofdierenfestival van zaterdag 14 en zondag 15 december in de  Roeselaarse Expohallen! Een machtig event dat we graag promoten en jullie zeker kunnen aanbevelen.

en natuurlijk: het schapendrijven...

Al jarenlang een topper: Jo en friends die met hun border collie de mensen verrassen met het drijven van schapen. Het is een machtig spel tussen mens en dier om te zien hoe de hond de bevelen van de herder opvolgt en de schapen door het volk leidt. Het blijft een lust voor het oog om ze bezig te zien.... Kom er van genieten op Hof & Huis

Ook de paardenmarkt komt zich tonen!

Op 29 juni komen eigenaars en liefhebbers van het paard weer uit alle windhoeken richting de beroemde Torhoutse Paardenmarkt. De laatste jaren kregen de spannende stamboekwedstrijden en de traditionele handelsmarkt steeds meer kinder- en randanimatie rondom zich, en dat zal dit jaar niet anders zijn. De organisator van de Paardenmarkt komt gedurende de vier dagen te paard promotie maken voor zijn event en brengt bovendien een leuke verrassing mee. Hij komt met 3 pony's: de mama, de papa en hun pasgeboren veulentje. De lente hangt duidelijk in de lucht...

Koop hier je

Tickets